Camera senzoriala Covorasul Fermecat

Creierul nostru comunica cu lumea din jur si cu propriul corp prin intermediul simturilor: auz, vaz, gust, simturile tactil, proprioceptiv (stim unde se afla fiecare parte a corpului nostru, chiar daca nu o privim; constiinta propriului corp) si vestibular (echilibru si coordonare).

Unii copii nu-si pot folosi armonios toate simturile pentru a desfasura diferite activitati din viata lor (nu se pot da in leagan,  nu pot scrie corespunzator, se impiedica de multe ori etc.). Despre ei spunem ca au dificultati de integrare senzoriala.

Exista copii cu tulburari psihomotorii severe care au nevoie de stimulare senzoriala suplimentara (lumini, texturi, greutati, mirosuri, masaj etc.). Expunerea la stimuli din exterior ii poate ajuta sa fie mai vigilenti, mai constienti de ceea ce se intampla in jurul lor sau , pur si simplu, mai veseli.

Camera noastra senzoriala cuprinde echipamente de stimulare vizuala (lumini colorate), auditiva (muzica, instrumente muzicale), tactila (materiale textile diferite, jucarii cu texturi diverse, echipamente cu greutati diferite) si vestibulara (echipamente pentru imbunatatirea echilibrului si a coordonarii).

Realizam activitati de stimulare si de integrare senzoriala, potrivite pentru:

–        copiii cu dizabilitati psihomotorii severe;

–        copii cu tulburari de externalizare (ADHD, hiperactivitate);

–        copii cu tulburari de dezvoltare (autism);

–        copii cu dificultati de coordonare (“neindemanatici”, “impiedicati”);

–        copii carora le este foarte teama sa atinga texturi obisnuite (alimente, pamant, nisip, iarba etc.).

http://covorasulfermecat.ro/ce-facem/cui-ne-adresam/terapie-senzoriala.html

Advertisements