Despre mine

Claudia DraganescuAsa cum puteti vedea si in traseul profesional, dupa ce am terminat Sectia Psihologie a Universitatii Bucuresti, m-am specializat in psihologie clinica si in psihoterapii cognitiv-comportamentale, formare realizata la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea, am dobandit competente de consiliere genetica in urma parcurgerii programului masteral Consiliere genetica, din cadrul aceleiasi universitati.

Ce face un psiholog clinician? El poate sa realizeze evaluari psihologice atat persoanelor care doresc o testare psihologica pentru a se cunoaste mai bine, cat si persoanelor care prezinta distres emotional marcat sau celor care au deja un diagnostic psihiatric. De obicei, o evaluare psihologica se incheie cu un raport scris care este discutat cu clientul.

Ce face un psihoterapeut? Spre deosebire de psihologul clinician, care face doar evaluari si poate sa ofere sprijin emotional, psihoterapeutul are cunostintele si abilitatile necesare pentru a ajuta clientul sa produca schimbari semnificative si benefice in viata lui. Mai mult, atunci cand lucreaza cu o persoana care are  simptome subclinice sau chiar un diagnostic clinic (depresie majora, anxietate generalizata, anxietate sociala, tulburare de panica, autism etc.), psihoterapeutul ajuta clientul sa-si reduca simptomele, sa se adapteze mai usor la mediu si ii ofera acestuia instrumentele necesare pentru a duce o viata mai buna.

Ce persoane pot ajuta eu?

De-a lungul celor peste 10 ani de experienta in domeniu, am aflat nu numai cum sa alcatuiesc planuri de interventie si sa le urmez, ci si care sunt problemele, dificultatile si oamenii cu care ma pricep sa lucrez cel mai bine.

Eu am experienta profesionala in  urmatoarele tulburari:

– tulburari din spectrul autist;

-Sindrom Down, Sindrom Williams;

-ADHD;

-retard psihomotor;

-paralizie cerebrala;

-depresie;

-fobii specifice;

-tulburari din sfera anxietatii (anxietate de separare, anxietate sociala, anxietate generalizata).

De asemenea, am lucrat cu copii si adolescenti care au diverse dificultati:

– comportamente agresive;

-gelozie fraterna;

-timiditate, asertivitate scazuta.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s